Gisteren vond de jaarlijkse Limburgse infodag voor toekomstige Compostelagangers plaats in het stadhuis van Genk.

Het Vlaams Compostelagenootschap organiseert elk jaar een infodag op verschillende plaatsen in Vlaanderen. Op zo ’n infodag kunnen pelgrims in spe een schat aan informatie verzamelen op één dag op één plek. In het ochtendeel legde de voorzitter van het Genootschap, Luc de Bolle, aan de hand van een powerpoint presentatie omstandig uit wat pelgrimeren inhoudt en welke steun de pelgrim hierbij mag verwachten van het Genootschap. Daarna mocht ikzelf als ‘ervaren’ pelgrim de spirituele kant van het pelgrimeren toelichten.

Omdat tijdens de pauze door verschillende pelgrims werd gevraagd om de beelden, die ik bij mijn presentatie gebruikte, thuis nog eens te kunnen zien of om ze met het thuisfront te kunnen delen, heb ik hen toegezegd ze op mijn blog te posten.

 

 

In het namiddagdeel waren er gescheiden infosessies voor stappers en fietsers. Daarna konden de aanwezigen met hun vragen terecht aan de verschillende infotafels. In totaal kwamen er 167 deelnemers opdagen: 128 stappers en 39 fietsers. Een succes!