Als het je enkel te doen is om een kaars op te steken in de kathedraal van Santiago dan hoef je hiervoor geen 800 km of méér te wandelen. Je kunt dat namelijk al geruime tijd vanuit je zetel doen. Door naar https://velas.catedraldesantiago.es/en te surfen kun je opgeven voor welke intentie je een kaars wil branden met daarbij de vermelding van je naam of je initialen. Je online ontstoken kaars blijft gedurende 48 uur branden en zelfs langer als er iemand anders klikt op jouw kaars om de brandtijd te verlengen.

 

Steek een kaars op in Santiago

Je maakt zelf uit hoeveel je wil doneren via een online betaling, maar ook zonder donatie kun je een kaarsje gratis opsteken. Ook jaarlijks herhaalde donaties zijn mogelijk via een permanente opdracht. Bij grotere donaties kun je zelfs een betalingsbewijs aanvragen om hiermee via je belastingaangifte een deel te recupereren.

 

Op deze pagina kun je jouw kaarsje zien branden

Gedurende de hele brandtijd kun je je kaarsje zien. Hou er echter rekening mee dat naarmate de tijd verstrijkt, je brandende kaars een aantal tabbladen verderop te vinden is, want de laatst ontstoken kaarsen staan op de eerste pagina.

Op de site zegt men dat de opbrengst van de donaties gaat naar het onderhouden van de site én naar het onderhoud van de kathedraal als monument van grote culturele waarde voor iedereen.