Vanaf 14 april t/m 1 mei stappen we achtereenvolgens op la Voie du Piémont (Narbonne / St.Jean-Pied-de-Port), La voie d’Arles (Arles – Col du Somport) en de Camino Aragonés (Col du Somport / Puente la Reina).

In onze zoektocht om dit jaar te pelgrimeren op een rustige route kwam al snel de Camino Aragonés in beeld. Deze camino, die vanaf de top van de Col du Somport vertrekt, voegt zich even vóór Puente la Reina in Óbanos bij de Camino Francés.+

De Voie du Piémont loopt over een afstand van 600 km van Narbonne naar Saint Jean-Pied-de-Port

Aangespoord door onze ‘vliegschaamte’  zochten we naar trein- en busverbindingen om op de top van de Somport te geraken. Dat bleek niet zo evident. Oloron St. Marie bleek een belangrijke verbindingsplaats om bijvoorbeeld vanuit Lourdes naar de Somport te bussen. Nogal gecompliceerd vonden we en daarom besloten we, zonder al te veel nadenken vóóraf, vanuit Lourdes te voet te vertrekken. Dé voor de hand liggende route is dan om via la Voie du Piémont (de GR 78) vanuit Lourdes naar Oloron St. Marie te stappen en daar ‘over te stappen’ op la Voie d’Arles (de GR 653 of Via Tolosana) die op de top van de Somport eindigt en aansluit op de Camino Aragonés.

Ruim 800 km moet je te voet afleggen om van Arles naar de top van de Col du Somport te wandelen.

Na 1 mei volgt er en uitgebreid verslag van onze ervaringen op deze website.