Wandelen naar Compostela is hot!

Nadat de BBC 2 enkele maanden geleden ´The Road to Santiago´ uitzond, een documentaire waarin 7 bekende Britten gedurende 15 dagen gevolgd werden op hun staptocht naar Compostela, gaat omroep MAX (NPO 1) vanaf 1 augustus a.s. zeven mensen volgen op hun wandeling naar Compostela.

 

Omroep MAX heeft in september 2017 zeven mensen gevolgd die in drie weken vijfhonderd kilometer van de wereldberoemde pelgrimsroute naar Santiago de Compostela liepen.

Fleur, Marcella, Louise, Sylvia, Carlos, Kees en San, allemaal tussen de 25 en 75 jaar, maken de prachtige maar barre tocht zonder enkele vorm van luxe. Ze zijn slechts uitgerust met een rugzak en een paar goede wandelschoenen en hebben allemaal zo hun eigen redenen om het iconische pad naar Santiago de Compostela te bewandelen.

 

Mariska van der Klis (bekend als Mariska Hulscher) kwam als fervent camino-loopster op het idee voor het programma tijdens één van haar wandeltochten: “Het bijzondere van het lopen van een camino is dat naast de enorme lichamelijke inspanning, het ook heel ontspannend werkt, bijna verlichtend. Je loopt in de prachtige natuur, geniet van intens lekker eten en drinken en ontmoet zo veel bijzondere mensen met indrukwekkende levensverhalen.” Dat gaan we ook zien in “Laat mij maar lopen” vanaf woensdag 1 augustus om 21.25 uur op NPO 1 en dat gedurende 4 weken.

 

Soms een behoorlijke uitputtingsslag ….

Vorig jaar hebben de camera’s van de seniorenomroep MAX zeven mensen gevolgd tijdens een 21 dagen durende voettocht naar het populaire bedevaartsoord Santiago de Compostela. Tijdens de 500 kilometer lange wandeling delen ze hun persoonlijke levensverhaal. Het blijken stuk voor stuk mensen die iets te verwerken hebben. Volgens Slagter, omroepbestuurder en televisiepresentator, was ‘Laat mij maar lopen’ een behoorlijke uitputtingsslag: “Ze zien ontzettend af in de hitte en lopen alleen in die prachtige natuur. Het is een fantastisch mooi programma geworden. Hieronder alvast een voorsmaakje in de trailer van het programma.