Voor het 3e jaar op rij organiseert het Spaanse Correos een fotowedstrijd over de camino. Na ‘De magie van de camino‘ (2016) en ‘De waarden van de camino‘ (2017) is het thema dit jaar ‘De kleuren van de camino’.

 

Originaliteit, kwaliteit en ‘passen’ binnen het thema’ zijn de sleutels voor succes bij deze fotowedstrijd !

Goed nieuws!

Voor het eerst zijn ook buitenlandse inzendingen toegelaten. Niet in Spanje wonende pelgrims/fotografen kunnen dit jaar dus actief deelnemen door foto’s in te zenden én kunnen op ingezonden foto’s te stemmen. Er zijn geen categorieën voorzien. Alle foto’s die een relatie hebben met de camino kunnen, al geeft het thema van dit jaar, ‘De kleuren van de camino’ natuurlijk wel een duidelijke richting aan.

Deelnemers moeten minsten 18 jaar oud zijn en hun foto’s mogen NIET deelgenomen hebben aan eerdere fotowedstrijden waar dan ook. Een vereiste is dat de inzender beschikt over een Facebook-account, want het inzenden moet gebeuren via de Facebookpagina van het Spaanse Correos. Inzenden kan tot uiterlijk 30 september van dit jaar. Behalve je correspondentiegegevens moet de ingezonden foto een titel meekrijgen en de vermelding van de maand waarin de foto is genomen.

 

Vergeet niet behalve je naam, ook een titel aan je foto te geven en vermeld in welke maand van het jaar de foto genomen werd.

Natuurlijk is er ook een en ander te winnen!

Voor de winnaar is er een GRO PRO-camera gereserveerd, terwijl de tweede mag rekenen op een creditcard met een saldo van € 150,-. De derde beste foto wordt beloond met een ‘Wonderbox’ goed voor de besteding van een driedaagse trip met verblijf. Ook is een een zogn. publieksprijs voorzien voor de fotograaf die het meeste stemmen achter zijn foto krijgt van de bezoekers van de wedstrijdpagina.

 

De winnende foto’s van 2017 met in het midden bovenaan de hoofdprijs winnende foto die volgens de jury als geen ander de waarden van de camino etaleert.

Verdere info over de wedstrijd van 2018:

klik hier voor de toelichting op de wedstrijd

klik hier om naar de Facebookpagina te gaan om de foto te uploaden (op deze pagina klikken op ‘Concurso fotagráfico’ in de linkerkolom)