De Camino de Santiago is een pelgrimage die meer in zich draagt dan op het eerste zicht lijkt. Pelgrims zijn niet zo maar personen die binnen een al dan niet vooropgestelde tijdsbestek naar een bepaalde bestemming wandelen. Pelgrimeren is zo veel meer!”

Met deze inleiding daagt de Spaanse Correos (amateur)fotografen uit om dat ‘zo veel meer‘ in beeld te brengen en te delen met met andere pelgrims. De inzenders kunnen bovendien rekenen op mooie prijzen. Naast 3 juryprijzen is er ook een publieksprijs voorzien.

 

Om de (amateur)fotograaf toch een beetje op het spoor te zetten, herinnert de organisator aan haar initiatief om elke maand, en dat 12 maanden lang, een waarde die met de camino samenhangt voor het voetlicht te brengen.

Juist, u raadt het al! Overeenkomstig deze 12 waarden zijn er ook 12 categorieën waarin de ingezonden foto’s worden ondergebracht: de kracht, de vrede, de sensitiviteit, de solidariteit, de duurzaamheid, de diversiteit, de integratie, de vriendschap, de cultuur, de hoop, de spiritualiteit en de gastvrijheid.

Helaas mogen uitsluitend fotografen die hun verblijfplaats in Spanje hebben deelnemen. De organisatie realiseert zich dat ze hiermee een grote groep potentiële deelnemers frustreert, maar roept wettelijke redenen in die haar verhinderen ook anderen te laten deelnemen. Men belooft echter plechtig dat ook zij bij de volgende gelegenheid niet langer in de kou zullen staan.

De inzendingstermijn sluit op 31 augustus aanstaande. Ik hou jullie op de hoogte van de resultaten via dit blog.

Ondertussen kun je inzendingen bekijken, becommentariëren en er eventueel op stemmen via onderstaande link en vervolgens te klikken op het tabblad ‘votar participaciones‘ 

https://a.cstmapp.com/p/20381