Op zaterdag 10 februari en zondag 11 februari aanstaande is het verzamelen geblazen voor wandelaars en fietsers op de fiets- en wandelbeurs die in 2018 wederom plaatsvindt in Gent in Flanders Expo.

 

Pelgrims die plannen hebben om in 2018 naar Santiago te stappen gaan hier zeker aan hun trekken komen.

Reden om op dit blog hierover melding te maken is dat ook dit jaar weer het Vlaams Compostelagenootschap met haar pelgrimspaviljoen prominent aanwezig zal zijn op dit evenement . Het genootschap breidt zo het infopunt in hun thuisbasis Mechelen dat weekend uit naar Flanders Expo in Gent. In het pelgrimspaviljoen staan een 10-tal vrijwilligers klaar om de vragen van fietsers en wandelaars te beantwoorden.

 

Op 11 en 12 februari is er ook een infopunt voor pelgrims op Flanders Expo.

Traditiegetrouw vinden er op deze beurs op beide dagen workshops en lezingen plaats over zeer uiteenlopende onderwerpen. Twee vrijwilligers van het Vlaams Compostelagenootschap informeren zowel op zaterdag als op zondag pelgrims over fietsen en wandelen naar Santiago de Compostela. Inschrijven hoeft niet, maar vol is vol. Zorg dus dat je ruim vóór de aanvangstijd op de juiste lokatie aanwezig bent. Op de infoborden kunnen bezoekers van de beurs aflezen waar, om hoe laat, welke lezing plaatsvindt.