26 mei 2012: afreizen naar onze vertrekplaats van de camino

Vrijdagavond nog met z’n allen gaan eten. Afscheid.

Niet zo ’n beste nacht gehad. (Ik realiseerde me dat ik ons vertrouwde bed een behoorlijke tijd zou gaan missen!) Het vroege opstaan was dan ook geen enkel probleem en ruim een half uur voor onze trein vertrok, stonden we op perron 4 van Brussel Midi.

Brussel Midi

Om ongeveer half negen zwaaiden Angelique en Marjolijn ons uit en vleiden we ons in de comfortabele 1ste klaszetels van de TGV om omstreeks 15.00 uur in Bordeaux te arriveren.

Genoeg tijd om Bordeaux in vogelvlucht te verkennen. Nou ja, de stationsbuurt en enkele drukke winkelstraten (die overigens weinig verschillen met de doorsnee winkelstraat bij ons). Wel veel verschil in de typische Franse brasserie waar Bart een heerlijke salade van het huis (zonder de obligate ‘lardons’ en mét 4 soorten kaas) en ik een salade d’ automne (eendenconfit) voorgeschoteld kregen. Onze aansluitende trein naar Bayonne had ruim een kwartier vertraging en we schrokken toch wel even toen het gereserveerde hotel potdicht leek te zijn. Na even aanbellen kwam een overigens uitermate vriendelijke eigenaar opendoen en bracht ons naar onze kamer. Niet zo best geslapen vanwege de rumoerige jeugd die op zaterdagavond en -nacht ‘Petit Bayonne’ uit de slaap houdt en er in de straten een bende van maakt (papier, stukggooid glas, …). Daar had Bart niet zo veel van meegekregen, want de oordopjes die hem moesten beschermen voor mijn gesnurk (?!), bleken ook opgewassen tegen de overige nachtelijke herrie.

Klik op de pijl LINKS op deze pagina om naar het verslag van de VOLGENDE dag te gaan.