Eeuwenlang was de camino inspiratie voor velen: schrijvers, schilders, beeldhouwers, zangers, et cetera. Op de dag van vandaag is dat nog steeds zo. Om de resultaten van deze inspiratie niet zo maar verloren te laten gaan doet het Spaanse Correos (posterijen) een oproep aan beeldende kunstenaars om de resultaten te delen.

 

Inzendingen sturen naar: El Camino con Correos, Postal Box 18, 15702 Santiago de Compostela, Spain

Concreet vraagt zij aan creatievelingen die zich hebben laten inspireren door de eeuwenoude Jacobsroute hun werk afgebeeld op een postkaart in te zenden uiterlijk 30 september 2018 .

 

Inzending door Ricardo Fernandez

Met deze oproep probeert Correos de zogn. ‘mailart’ nieuw leven in te blazen. Mailart, het geesteskind van de New-York-er Ray Johnson, is een kunstvorm die aanvankelijk in de 60-ger jaren van de vorige eeuw als subcultuur ontstond, als reactie op de dominante ‘officiële’ kunstwereld met haar musea en galerieën. Bij mailart wisselen haar beoefenaars via poststukken hun kunstwerken uit en omzeilen daarmee de traditionele kunstinstellingen bij het verspreiden van hun werk.

Het betreft dus geen wedstrijd waaraan een jury, c.q. prijs  verbonden is. Wel zullen alle inzendingen online getoond worden op de website van Correos en op een later te bepalen tijdstip zal er ook een tentoonstelling georganiseerd worden.

 

Inzending van Sergi Cazeneuve

De regels voor deelname zijn relatief simpel. Elke techniek is toegelaten. Het onderwerp moet raakvlakken vertonen met de Camino. Geheel volgens de regels van de mailart moet het kunstwerk afgebeeld worden op de voorkant van een postkaart en ingezonden worden naar het eerder vermeld adres. De postkaart moet bij ontvangst door Correos voorzien zijn van een afgestempelde postzegel. Elk door de post geaccepteerd formaat is toegelaten. Op de achterkant moet dus, behalve het adres van de bestemmeling, ook de afzender vermeld worden inclusief mailadres). Vergeet niet voldoende te frankeren!

Anders dan bij de fotowedstrijd van vorig jaar zijn nu buitenlandse inzendingen WEL toegestaan. Wat let je?

Meer info: klik hier en hier