vlaams

Vlaams Compostela Genootschap

Stelt zich ten doel het bevorderen van de studie van de artistieke, letterkundige, historische, godsdienstige en sociale stromingen rond de verering van de heilige Jacobus de Meerdere, zoals die tot uiting komt in de grote pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. Daarnaast het voortzetten van de eeuwenoude tradities rond de pelgrimstochten naar Santiago de Compostela. Kortom, pelgrims helpen zich voor te bereiden op een betere tocht.

nederlands_download (1)

Nederlands genootschap van Sint Jacob

Het Nederlands genootschap, opgericht in 1986, stelt zich o.a. ten doel de belangstelling voor de pelgrimstocht, in heden en verleden, te vergroten en te verdiepen.

forum

Camino de Santiago forum 

Engelstalig forum. Kleine kans dat je het antwoord op je vraag niet aantreft. Mocht dat onverhoopt toch zo zijn, dan kun je hier op dit drukbezochte forum zeker rekenen op een snel antwoord.

oficina-peregrinos-logo-190px

Pelgrim’s Office in Santiago

Pelgrims’ Office in Santiago : het officiële pelgrimsbureau in Santiago waar de compostela kan afgehaald worden. Zeer informatieve site met o.a. interessante statistieken over pelgrims. Laat in real time zien hoeveel pelgrims er vandaag zijn toegekomen.

Logo_NL2

De ziel gaat te voet.

Marijn van Zon is geestelijk begeleider en biedt ‘wandelbegeleiding op weg naar verdieping’ aan. Ook wie niet geïnteresseerd is in dit aanbod, vindt op deze site de nodige spirituele inspiratie.

Santia

Startpagina Camino-de-Santiago

Nederlandstalige startpagina met veel nuttige links. Een beetje onoverzichtelijk waardoor het wel even kan duren vooraleer je een gewenste verwijzing vindt. Site wordt regelmatig geüpdatet en is hierdoor erg actueel. Een aanrader.

Gronze_logo

Gronze.com: Camino de Santiago

Een zeer informatieve site! Reliëfkaarten, routekaarten, albergues, voorstellen voor dagetappes, je vindt het er allemaal. En over elke camino! Zeer overzichtelijk. Ook de laatste nieuwtjes en een forum tref je er aan. Je moet wel een beetje Spaans kennen om ten volle te kunnen profiteren van dit rijke info-aanbod.

mundicamino

Mundicamino

Zeer uitgebreide portal over alles wat samenhangt met de camino. Ook in het Engels.

blog_images

The Pilgrims Gaze

Een wel zeer bijzonder blog waarop de samensteller allerhande ‘nieuws’ over de camino, en alles daar omheen, regelmatig post. De lat ligt hoog. Een genot! In 2015 waren er 100 post, in 2016 waren het er 62. Niet het vele is goed, maar het goede is veel.

Anne-Compostelle-300x297

Anne Etchegoyen

Deze jonge Baskische zangeres wandelde in 2015 van bij haar thuis in Frans Baskenland naar Santiago. Alles wat ze onderweg zag, hoorde en ervoer was voor haar inspiratie voor haar album ‘Compostelle’. In 12 bijzondere songs vertelt ze haar verhaal.

IMG_1515

Linosnedes Ruud Harmsen

De expressie van kunstenaar Ruud Harmsen van zijn Camino drie jaar na datum. 120 linosnedes, de één al indrukwekken-der dan de ander, van beeldend kunstenaar Ruud Harmsen.

logoWZP

Wandelzoekpagina.nl

Wandelzoekpagina biedt wandelaars informatie over wandelen, zoekmogelijkheden naar wandelingen in Neder-land, wandelkaarten, meer dan 2800 dagwandelingen met zoekmoge-lijkheid op kaart, stadswandelingen, GPS-wandelingen en meerdaagse tochten. Kortom alles over wandelen.

wandelen2

Originele wandelingen in België

Belgische wandelsite met een schat aan informatie over wandelen in België: talrijke wandelingen, gegroepeerd per provincie en voorzien van een beschrijving, Googlekaart en GPS-download. Wordt regelmatig geactualiseerd. Nuttig zijn de vele reacties van wandelaars n.a.v. ervaringen met de beschreven wandelingen.

trek11_logo

Trek 11 

Trek 11 is de opvolger van Tweevoeter. Een site die behalve aan wandelen, ook aandacht schenkt aan fietsen. Niettemin ook hier veel  praktische informatie, tips, nieuws, een forum, adressen en productinformatie over wandelen.